4.07.11 г.

ЦВЕТОВЕТЕ НА Д-Р БАХ - ЦЯЛОСТЕН МЕТОД НА САМОЛЕЧЕНИЕ



 „Болестта не е наказание или жестокост, а просто средство, с което душата ни показва нашите грешки и ни предпазва от по-значителни вреди - за да ни върне към истината и светлината, от които никога не трябва да се отклоняваме."
                                                                                                                    Едуард Бах
Тези слова са актуални и днес и намират все по-широко признание.
Системата на цветовете по д-р Бах може да се определи като „лечение чрез хармонизиране на съзнанието". Отклонената в погрешна посока жизнена енергия трябва да се интегрира отново в нашето цялостно същество. Това е заложено в стария принцип „излекувай сам себе си". Цветолечението не действа по трудния и дълъг път чрез физическото тяло, а чрез по-фините енергетични нива на енергийните системи на човека.

КАК ДЕЙСТВАТ ЦВЕТОВЕТЕ НА Д-Р БАХ
1. Обяснението на д-р Бах
През 1934 в. д-р Бах обясни по следния начин действието на своите есенции от цветове: „Определени диворастящи висши растения могат чрез своите по-висши трептения да повлияват човешките трептения и да откриват достъпа до нашата духовна същност. Те отмиват недостатъците на характера, които причиняват нашите страдания. Като хубавата музика или другите възвисяващи неща те са в състояние да ни дарят мир и да ни освободят от нашите страдания. Те не лекуват пряко болестта, а чрез висшите трептения проникват в нашето Висше Аз, в което болестта се стапя като сняг на слънце. Няма истинско излекуване без нагласа към душевен мир и вътрешно чувство на щастие."
Потенциалите на нашата душа се осъществяват чрез личността. Това са идеалните качества, „добродетелите на нашата по-висша природа". Към тях се числят кротостта, нравствената сила, смелостта, постоянството, мъдрост­та, радостта, целеустремеността.
Неосъществяването на заложените в нас добродетели води рано или късно до противоположното чувство - гордост, жестокост, омраза, егоизъм, невежество, алчност. Тези недостатъци са истинските причини за болестта.
2. Здраве и болест
Здраве: Ако личността действа в пълно съгласие с душата си, човек живее в пълна хармония. Общото божествено начало намира израз чрез душата и Висшето Аз в личността, което е и същността на здравето.
Болест: Когато личността чрез своята душа не е в съзвучие с всеобщото космическо енергийно поле, господстват смущение, застой, триене, изкривяване, дисхармония, загуба на енергия. От това произлизат отрицателни настроения, от които се поражда болестта на тялото. Тя е последното предупреждение за опасност, която рано или късно може да доведе до непоправими поражения..


АУРА И ЦВЕТОТЕРАПИЯ
Йоанна Салаян, последователка на д-р Бах, разглежда човека като енергии: поле със седем различни, взаимно влияещи и допълващи се нива, от които само физическото тяло е видимо за нормалното човешко око. Всяко ниво трепти с различна честота. Шестте невидими нива съставят т.нар. „аура".
В първото, етерното ниво на аурата са разположени чакрите, като събиратели и разпределители на енергия. Те са във връзка с останалите нива и се възприемат от някои чувствителни лица като различни цветове.
Аурата обхваща всички нива на съзнанието и опита на нашата личност. Последната се ръководи от Висшето Аз, което на четвъртото ниво представлява само мост между тленното тяло и безсмъртната душа. Болестта е по същество дисхармония или изкривяване на трептенията в или между различните нива на аурата. Проявите на тези изменения обхващат първото, етерното ниво много преди да се проявят в самото тяло.
Причините за повечето заболявания се крият по-малко в духовната и много повече в емоционалната сфера. Това води до изкривявания на трептенията и до негативни състояния на чувствата, като страх, омраза, нетърпение, яд и т.н., които се отразяват на нервната система, а по-късно и на други органи на тялото.
Днес емоционалното ниво се свръхстимулира с дроги от всякакъв вид, алкохол, телевизия, агресивна музика, огромен информационен поток.
Есенциите от цветове установяват пряк контакт с Висшето Аз на личността и действат като божествени енергийни импулси върху всички части на аурата. Болестта може да се излекува преди да се прояви във физическото тяло. Това обяснява и съвместимостта им с всички други видове лечение.



КАК ДА ОТКРИЯ НЕОБХОДИМИЯ ЦВЯТ ПО Д-Р БАХ
„За прилагането на есенциите от цветове не са необходими научни познания. Ползата от тях произлиза от първичната чистота - без сложни теории защото Всичко в природата е чисто."
                                                                                                              Д-р Едуард Бах
38-ТЕ ЕСЕНЦИИ НА Д-Р БАХ
Специалистите в Аура център „Лотос”, след провеждане на изследване на Вашата аура и чакри, ще диагностицират Вашето енергий­но състояние, ще ви консултират и ще приготвят Вашата комбинация от есенции в случай, че има блокирани енергийни центрове и е необходима терапия с енергията на цветовете. Познай себе си. Живей пълноценно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар